Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

Κατεβάστε την εφαρμογή του Εμπορικού Οδηγού ¨η αγορά μας¨

Όλοι οι επαγγελματίες του Νομού Τρικάλων στην οθόνη του κινητού σας! Κατεβάστε τώρα τη ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή ¨η αγορά μας¨. Περιηγηθείτε με έυκολο τρόπο και αναζητήστε εύκολα και γρήγορα τον επαγγελματία που σας ενδιαφέρει.

Διαθέσιμη σε andoid και σε iOS i agora mas android i agora mas ios

«Αν εθιστείτε στο χρήμα, θα δυσκολευτείτε να απεξαρτηθείτε.» Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Minnesota, το να μετράς χρήματα – απλά να χειρίζεσαι λογαριασμούς - μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Το χρήμα μπορεί να θεωρηθεί ως ναρκωτικό και αυτό φαίνεται αν παρατηρήσουμε τους ανθρώπους που είναι ευτυχείς όταν έχουν χρήματα και δυστυχείς και ταραγμένοι όταν δεν έχουν.

Όταν κάποιος αμείβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει ως υπάλληλος (ανταλλάσσοντας το χρόνο του για κάποια χρήματα), τότε συνηθίζει να αποκτάει χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Αντίστοιχα, εάν συνηθίσει να αποκομίζει εισοδήματα ως αυτοαπασχολούμενος, τότε δυσκολεύεται πολύ να αλλάξει νοοτροπία. Ακόμα χειρότερα αν κάποιος συνηθίσει να ζει από την ελεημοσύνη του κράτους, τότε πολύ δύσκολα ξεπερνάει αυτόν τον εθισμό.

Να προσέχουμε, επομένως, την εθιστική δράση του χρήματος. Από τη στιγμή που θα συνηθίσει κάποιος να το εισπράττει, η εξάρτηση αυτή θα τον κρατάει δέσμιο του τρόπου με τον οποίο το απέκτησε.

Ένας από τους λόγους που είναι δύσκολο να αλλάξει κανείς πρότυπο είναι γιατί σήμερα το χρήμα είναι απαραίτητο για τη ζωή. Στην αγροτική εποχή, το χρήμα δεν ήταν εξίσου σημαντικό, γιατί η γη παρείχε στον άνθρωπο τροφή, στέγη, ζεστασιά και νερό χωρίς να χρειάζονται χρήματα. Στη βιομηχανική εποχή που ακολούθησε όμως, το χρήμα συμβόλιζε την ίδια τη ζωή. Στην εποχή που ζούμε πλέον, αγοράζουμε ακόμα και το νερό.

Ένας άλλος λόγος είναι το εύρος της οικονομικής ζώνης άνεσης μας. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να μη γίνονται πλουσιότεροι από τους πιο οικονομικά επιτυχημένους της οικονομικής τους «γειτονιάς». Το ίδιο βέβαια ισχύει στο ότι δεν θα βρεθούν ποτέ σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τους λιγότερο οικονομικά επιτυχημένους της ζώνης άνεσης τους. Το να πέσουν κάτω από αυτό το όριο θα λειτουργήσει ως κίνητρο να κάνουν κάτι για να επιστρέψουν σε ένα πιο άνετο επίπεδο.

Οι άνθρωποι νιώθουν άγχος κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσουν κάποια αλλαγή της οικονομικής τους κατάστασης. Το να νιώθουν άγχος επειδή έχουν περισσότερα χρήματα είναι το ίδιο συνηθισμένο με το να νιώθουν άγχος επειδή έχουν λιγότερα. Αν δεν το συνειδητοποιήσουν, θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται με τρόπους που θα τους απομακρύνουν από αυτό το άγχος και θα τους επαναφέρουν στη ζώνη άνεσης τους. Ασυνείδητα θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσουν την ισορροπία και την άνεσή τους, ακόμα και αν αυτό τους ζημιώνει οικονομικά.

Για αυτό οι σταδιακές αλλαγές είναι λιγότερο ψυχοφθόρες και οι πιθανότητες να σαμποτάρει κανείς τον εαυτό του είναι μικρότερες, καθώς θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του για να μάθει, να ωριμάσει και να διευρύνει τη σκέψη, τη ζώνη άνεσης του και τη νοοτροπία του.

Το να μάθουμε να παίζουμε το σωστό παιχνίδι του χρήματος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πορείας μας προς την οικονομική ελευθερία.

Στην πορεία της μετάβασης από την εξασφάλιση εργασίας προς την οικονομική εξασφάλιση και στη συνέχεια προς την οικονομική ελευθερία, ουσιαστική σημασία έχουν οι αλλαγές που υφίσταμαι.

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

01
Νοε2019

Ομαδική Έκθεση - Διαδρομή - Τέσσερις Προτάσεις

1/11 - 23/11/2019 Την παρουσίαση της δουλειάς τεσσάρων εικαστικών καλλιτεχνών με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές παρουσιάζει η γκαλερί Αλμα στα Τρίκαλα από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 23...

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ