Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

Κατεβάστε την εφαρμογή του Εμπορικού Οδηγού ¨η αγορά μας¨

Όλοι οι επαγγελματίες του Νομού Τρικάλων στην οθόνη του κινητού σας! Κατεβάστε τώρα τη ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή ¨η αγορά μας¨. Περιηγηθείτε με έυκολο τρόπο και αναζητήστε εύκολα και γρήγορα τον επαγγελματία που σας ενδιαφέρει.

Διαθέσιμη σε andoid και σε iOS i agora mas android i agora mas ios

Στα 29 μου προσλήφθηκα στη δουλειά των ονείρων μου. Χρόνια σκληρής δουλειάς και σπουδών έπιασαν τόπο και ξεκίνησα να δουλεύω σε έναν νέο οργανισμό, αναλαμβάνοντας μία θέση με πολλές προκλήσεις. Είχε να κάνει με τη διεύθυνση ιατρικής σχολής, με ένα budget εκατομμυρίων και με τον συντονισμό διαφόρων ομάδων από διαφορετικά τμήματα.

Ήμουνα πολύ ενθουσιασμένη, αλλά την ίδια στιγμή ένιωθα περίεργα.

Οι συνάδελφοί μου ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία και εγώ είχα πάρα πολλές ευθύνες. Ήμουνα όμως αποφασισμένη να πετύχω και τα βήματα που ακολουθούν, με βοήθησαν να μπορέσω να ανταποκριθώ στο νέο αυτό ρόλο.

Μάθε λοιπόν κι εσύ πώς μπορείς να διαχειριστείς μία ξαφνική επαγγελματική επιτυχία ακόμα και αν δεν νιώθεις έτοιμος για αυτήν.

1. Γιόρτασε την επιτυχία σου

Συνειδητοποίησε τι έχεις επιτύχει. Θα πρέπει να είσαι υπερήφανος για κάθε είδους προαγωγή, είτε είναι μικρή είτε μεγάλη. Γίνε εσύ ο πιο θερμός υποστηρικτής του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: για να μην τις ξεχνάς, σημείωσε τες για να μπορείς να τις θυμάσαι κάθε φορά που πέφτεις ψυχολογικά.

2. Ανακάλυψε ποιος είσαι

Μάθε ποιος είσαι σαν άνθρωπος. Πώς λειτουργείς; Πώς διαχειρίζεσαι το στρες στο γραφείο; Τι σου δίνει κίνητρο; Όσο περισσότερο γνωρίσεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο θα μπορέσεις να εξελιχθείς και να αναγνωρίσεις τις αδυναμίες σου, που παρεμπιπτόντως όλοι έχουμε.

3. Μείνε ο εαυτός σου

Κάθε εταιρεία είναι διαφορετική και έχει διαφορετικές πολιτικές, κανόνες και διαδικασίες. Κι ενώ είναι πολύ σημαντικό να τους ακολουθείς πιστά, θα πρέπει να παραμένεις ο εαυτός σου. Μην προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος. Οι γύρω σου θα το καταλάβουν.

4. Μάθε από τους γύρω σου

Μην κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι κάποιος που είναι σε χαμηλότερη θέση από εσένα ξέρει και λιγότερα από εσένα. Προσπάθησε να ανακαλύψεις, να αναγνωρίσεις και να εκτιμήσεις τα προσόντα, τις εμπειρίες και τις απόψεις των γύρω σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να συμβάλεις στη δημιουργία μίας εταιρικής κουλτούρας, στην οποία όλοι θα αισθάνονται ότι η αξία τους αναγνωρίζεται και στην οποία η επιπλέον γνώση είναι πρωταρχικός στόχος. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα καινούργια πράγματα μπορείς να μάθεις.

5. Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου

Δεν μπορείς να φέρεσαι καλά στους γύρω σου, αν δεν φέρεσαι πρωτίστως καλά σε εσένα. Αφιέρωσε χρόνο και βρες τρόπους να αποφορτιστείς μετά από μία κουραστική ημέρα. Ως επικεφαλής μίας ομάδας θα πρέπει να είσαι πρότυπο για τους υπόλοιπους. Αν για παράδειγμα εσύ ο ίδιος ακολουθείς έναν όχι και τόσο υγιεινό τρόπο ζωής, είναι πιθανό το ίδιο να κάνει και η ομάδα σου.

6. Ζήτα βοήθεια

Υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το αφεντικό έχει όλες τις απαντήσεις. Όμως δεν είναι αυτό το ζήτημα. Αν δεν ξέρεις κάτι, να είσαι ειλικρινής. Με θυμάμαι να είμαι μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο και να προσπαθώ να βρω τη λύση σε κάτι, ενώ θα μπορούσα να έχω παραδεχτεί στον εαυτό μου ότι δεν ξέρω πώς να το λύσω, να ζητήσω βοήθεια και να εξοικονομήσω και χρόνο και άγχος.

7. Να βλέπεις το καλό σε όλα

Αν έχεις μία άσχημη ημέρα ή κάνεις ένα λάθος, μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Απλά δεν το σαν ευκαιρία να μάθεις από αυτό και να προχωρήσεις παρακάτω. Να θυμάσαι ότι κάποιες φορές οι πιο δύσκολες καταστάσεις είναι αυτές που μας διδάσκουν τα σημαντικότερα. Η αισιοδοξία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του καλού ηγέτη και όσο περισσότερο βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, τόσο καλύτερα μπορείς να ανταπεξέλθεις σε ό,τι συμβαίνει γύρω σου.

8. Να είσαι αντικειμενικός

Μπορεί η χημεία του γραφείου να μην είναι τόσο καλή και να μην τα πηγαίνεις καλά με όλους τους συναδέλφους σου. Είναι πολύ φυσιολογικό αυτό. Πρέπει όμως να διατηρείς τους καλούς σου τρόπους και φυσικά τον επαγγελματισμό σου με όλους, ανεξάρτητα από το αν τους συμπαθείς ή όχι. Δώσε σε όλους ίσες ευκαιρίες και το σημαντικότερο να είσαι πάντα αντικειμενικός και αμερόληπτος.

9. Βρες το μέντορά σου

Ως επικεφαλής μίας ομάδας, κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεσαι μοναξιά. Ίσως δεν έχεις μεγάλη υποστήριξη από τους ανωτέρους σου ή πολύ απλά δεν έχεις κάποιον να μοιραστείς μαζί του τις ανησυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις. Ο κατάλληλος coach θα σε βοηθήσει να βρεις τη στήριξη που ψάχνεις, να ανακαλύψεις νέες στρατηγικές για να διαχειριστείς περίεργες καταστάσεις και να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα.

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

01
Νοε2019

Ομαδική Έκθεση - Διαδρομή - Τέσσερις Προτάσεις

1/11 - 23/11/2019 Την παρουσίαση της δουλειάς τεσσάρων εικαστικών καλλιτεχνών με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές παρουσιάζει η γκαλερί Αλμα στα Τρίκαλα από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 23...

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ