Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

trikala agapi koinonikos xartis trikalon

O Αστικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος "ΘΕΛΩ" συνδιοργανώνει με το ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΑΚΕΘ) ένα Διαφορετικό διήμερο Συνέδριο στα Τρίκαλα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων στις 24 - 25 Νοεμβρίου, με σκοπό την καταγραφή - αποτύπωση - ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών του Νομού Τρικάλων.

Πρώτος στόχος αυτού του Συνεδρίου να αποτυπωθούν οι κοινωνικές ανάγκες ολιστικά και συνολικά,μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων από όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες και Φορείς του Νομού, που θα συμμετάσχουν στο Διήμερο Συνέδριο.

Δεύτερος στόχος να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις,συνέργειες και δράσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την υλοποίηση του Συνεδρίου,που θα επεξεργαστούν και θα αποτυπώσουν σε συνεργασία μαζί μας έγκριτοι επιστημονικοί φορείς.

Τρίτος στόχος να δημιουργήσουμε ένα "ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ" που θα "ενώσει" σε κοινές συνέργειες Συλλόγους,Φορείς,Οργανισμούς,Ε πιχειρήσεις και Ενεργούς Πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν ευάλωτες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας.

Είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο που διανύει η Χώρα μας,πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε, να συνεργαστούμε αλλά και να "αφουγκραστούμε" την ενεργή κοινωνία των πολιτών, η οποία έχει πολλαπλές ανάγκες και όπου ο καθένας ξεχωριστά δίνει τη δική του μάχη, χωρίς πολλές φορές τις απαραίτητες συνέργειες.

Προς αυτή την κατεύθυνςη είχαμε την άμεςη θετική αντίδραςη απο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους 4 Δήμους του Νομού που μας προςεφεραν την Αιγίδα τους, όπως και απο την Πανελλήνια Ενωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ", με στόχο να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να καταγράψουμε τα κοινωνικά προβλήματα,να ακούσουμε προτάσεις και ιδέες και να αποτυπώσουμε όλοι τον Κοινωνικό Χάρτη των Τρικάλων με πνεύμα ενότητας, σύνθεσης και κοινής συμπόρευσης.

Είναι η πρώτη φορά που βρίςκονται μαζεμένοι όλοι οι φορείς του Νομού Τρικάλων, Αυτοδιοικητικοί, Θεσμικοί και Υπηρεςιακοι με όλες τις Κοινωνικές Συλλογικότητες, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματα τους, να τα καταγράψουν και να καταθέσουν προτάσεις χωρίς πνεύμα αντιπαράθεσης, ώστε να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να συμβάλλουν στην αποτύπωση ενός Κοινωνικού Χάρτη,που θα αποτελέσει οδηγό και "πυξίδα" δράσεων και συνεργειών στο άμεσο μέλλον.

Στα πλαίσια του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ θα υπάρξουν 7 θεματικά πάνελ για την πρώτη ημέρα του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.

  1. ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  2. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  3. ΑΜΕΑ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  4. ΥΓΕΙΑ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ

Η ΔΙΑΔΡΑΣΗ και ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Στο τέλος των θεματικών πάνελ της 1ης Ημέρας το απόγευμα θα τοποθετηθούν γενικότερα και ειδικότερα εκπρόσωποι ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ- ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ για θέματα Τοπικής Κοινωνικής Πολιτικής, με σύντομες παρεμβάσεις.

Eυελπιστούμε στη θετική και ευγενική ανταπόκριση του κοινού, για τη συνεργασία, υποστήριξη και θετική ανταπόκριςη του σε μια προσπάθεια που έχει σαν σαν μοναδικό στόχο να συνεισφέρει και να συμβάλλει θετικά στη στήριξη της Κοινωνίας των Τρικάλων, κυρίως αυτής των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων,αλλά και ευρύτερα όλης της κοινωνίας των Τρικάλων.

Η 2η Ημέρα του Συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στο "ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Ακούμε - Καταγράφουμε - Προτείνουμε" όπου Εκπρόσωποι Συλλόγων και Συλλογικοτήτων αλλά και Ενεργοί Πολίτες απο όλα τα Τρίκαλα, θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά, καταθέτοντας τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για τα θέματα που απαςχολούν κάθε φορέα,σύλλογο και τα μέλη τους.

Ευχαριςτούμε όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την θερμή ανταπόκριση και υποστήριξη τους στην επικοινωνία των στόχων του ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ μας για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη και ευρεία ενημέρωση του κοινού για μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, για την οικοδόμηση μιας Κοινωνίας Ελπίδας που καλλιεργεί αξίες και χτίζει ουσιαστικές συμμαχίες μεσα απο ένα ισχυρό τοπικό κοινωνικό δίκτυο..

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Γιώργος Γαμπιεράκης

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής & Επικοινωνίας Συνεδρίου

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

23
Νοε2017

Babel Trio live στην Ανδρομέδα

23/11/2017 BABEL TRIO ROOTS ELECTRIFIED- November tour 2017 Οι Babel Trio προσδιορίζουν την μουσική τους ως progressive rock, ψυχεδελικού μουσικού κώδικα, που χρησιμοποιεί ποικίλες αισθητικές αναφορές έχοντας ως βάση τις μουσικές...

25
Νοε2017

Θοδωρής Κοτονιάς - Σαββέρια Μαργιολά στην Ανδρομέδα

25/11/2017 Δυο αγαπητοί πλέον καλλιτέχνες στο κοινό για το ταλέντο και το ήθος τους ο τραγουδοποιός – τραγουδιστής Θοδωρής Κοτονιάς και η εξαιρετική ερμηνεύτρια Σαββέρια Μαργιολά, ανταμώνουν με δική τους θέληση...

25
Νοε2017

Ανάβαση, Διανυκτέρευση και διασκέδαση στο καταφύγιο του Κόζιακα

25/11/2017 Η Health Project διοργανώνει ανάβαση και διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Κόζιακα VO2max. Ελάτε μαζί μας να αποδράσουμε σε ένα από τα πιο όμορφα Δάση της Ελλάδας. Ένα διήμερο με μικρή...

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα
  • 1
  • 2

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ