Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

fthinotero reyma gia dikaiouxous

Καμία αύξηση δεν θα υπάρξει στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος λόγω Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ), ενώ την ίδια στιγμή έρχονται σημαντικές μειώσεις σε περισσότερους από 300.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, λόγω των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διανομή των 360 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που παρείχε η ΔΕΗ στην τιμολόγηση του ρεύματος των κατοίκων των νησιών κατά την περίοδο 2012 -2016. Το κόστος των 360 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να το επωμιστούν τα νοικοκυριά και είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές να μετακυλιστεί σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου του 2018 μέχρι και το 2022.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αποζητούσε μέρος αυτού περί τα 120 εκατ. ευρώ να επωμιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως άλλωστε είχε γνωμοδοτήσει και η ΡΑΕ. Τελικά λόγω και της στενής οικονομικής κατάστασης της ΔΕH αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τους θεσμούς να δοθεί όλο το ποσό των 360 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασμα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και παράλληλα προσφέρεται μία σημαντική ένεση ρευστότητας στη ΔΕH.

Αλλαγές στο ΚΟΤ

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος... για σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα σε περισσότερους από 300.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου (ΚΟΤ) της ΔΕH.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του Euro2day.gr, το υπουργείο ΠΕΝ έχει έτοιμες τις νέες κατηγορίες των δικαιούχων του ΚΟΤ. Τίθενται πιο αυστηρά κριτήρια, οι πηγές κάνουν λόγο για εισοδηματικά και ύψους ακίνητης περιουσίας, και καθιερώνονται νέες κλίμακες έκπτωσης με υψηλότερη αυτή του 80%. Με τον τρόπο αυτό όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί τους 300.000 δικαιούχους του ΚΟΤ θα δουν σημαντικές μειώσεις σε σχέση με αυτές που απολαμβάνουν σήμερα.

Την ίδια στιγμή με τα νέα κριτήρια πετιούνται εκτός του ΚΟΤ καταναλωτές οι οποίοι αν και διέθεταν επαύλεις και πολυτελείς κατοικίες απολάμβαναν μειωμένο ρεύμα.

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

24
Μαρ2018

Ο Διονύσης Τσακνής στην Ανδρομέδα!

24/03/2018 Μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής από τα μουσικά δρώμενα, ο Διονύσης Τσακνής ξεκινά τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις του! Επόμενος σταθμός είναι η μουσική σκηνή Ανδρομέδα στα Τρίκαλα!

30
Μαρ2018

Σε Δρόμους Λαϊκούς στην Ανδρομέδα!

30/03/2018 Οι ερμηνευτές Γιώργος Μπαμπαλιάρης, Δημήτρης Παδιός και Πόπη Σφήνα παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στους μοναδικούς δεξιοτέχνες και κορυφαίους λαϊκούς συνθέτες Χρήστο Νικολόπουλο και Τάκη Σούκα.

31
Μαρ2018

Η Κωνσταντίνα Πάλλα στην Ανδρομέδα!

31/03/2018 Η νέα Τρικαλινή τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα ζωντανά στην Ανδρομέδα, σε ένα πρόγραμμα με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια και φυσικά με τις δικές της δημιουργίες από το δίσκο της "Όνειρα" που...

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα
  • 1
  • 2

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ