Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

forologikes ekkremotites tou 2017

Τουλάχιστον επτά φορολογικές υποχρεώσεις πριν φύγει το 2017 θα πρέπει να διευθετηθούν ώστε η νέα χρονιά να μην μας βρει με εκκρεμότητες από τον παλιό το χρόνο. Από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή σε τράπεζες και εφορίες εκατομμύρια φορολογούμενοι θα σπεύσουν τελευταία στιγμή να αναμετρηθούν με τις οφειλές, μεταξύ άλλων, για τα τέλη κυκλοφορίας, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ και τις ρυθμίσεις.

1. Παραδοσιακά τέλος του έτους σημαίνει για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Επίσημα το περιθώριο για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, εφόσον βέβαια θα τα πληρώνεται ηλεκτρονικά και έχετε ενημερωθεί για το πότε η τράπεζα χρεώνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές της τελευταίας στιγμής. Αντίθετα, η πληρωμή στο γκισέ της τράπεζας έχουν προθεσμία έως το μεσημέρι της Παρασκευής. 

2. Έως το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο και όσοι έχουν αποφασίσει αντί να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην εφορία. Η κατάθεση γίνεται μόνο στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τα εξής:

  • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου
  • Πινακίδες
  • Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ
  • Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
  • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης
  • Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία βεβαιώνεται ότι το Ι.Χ θα σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο και όχι στον δρόμο


3. Ο χρόνος μπορεί να τελειώνει, αλλά μαζί του δεν τελειώνουν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να πληρώσουν την προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2017. Η τελευταία δόση θα καταβληθεί τον Ιανουαρίου του 2018. 

4. Μαζί με τα παραπάνω οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φροντίσουν και για την πληρωμή της δόσης εάν έχουν ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο. Είτε η δόση αφορά την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή ρύθμιση περισσότερων δόσεων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν για να μην έρθουν αντιμέτωποι με προσαυξήσεις ή την απειλή κατασχέσεων. Ακόμα όμως και αν οι οφειλές έχουν πληρωθεί μέσω πιστωτικής κάρτας, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τράπεζα για να μην «φουσκώσουν» οι οφειλές με τόκους και προσαυξήσεις. 

5. Ειδικές υποχρεώσεις βέβαια και έχουν και οι επιχειρήσεις, καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου τα νομικά πρόσωπα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. 

6. Έως το τέλος του μήνα θα πρέπει οι επιχειρήσεις οι οποίες τηρούν διπλογραφικό σύστημα να καταβάλουν το ΦΠΑ Νοεμβρίου.

7. Περιθώριο έως το τέλος του μήνα έχουν και τα νομικά πρόσωπα να υποβάλουν και να πληρώσουν την παρακράτηση του 15% στα μερίσματα που διένειμαν. 

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

14
Ιαν2018

Μύθι, Μύθι, Παραμύθι! - Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με τη Μαρία Κατσανούλη

14/01 - 04/02 - 11/03/2018 Τα παιδιά, αφού ακούσουν ένα μαγικό παραμύθι, ζωγραφίζουν κάτι από ότι αφουγκράστηκε η ψυχή τους παρακολουθώντας τα βήματα του ήρωα και η έκθεση των ζωγραφιών τους...

14
Ιαν2018

Σεμινάριο Shakespeare για παιδιά & εφήβους

14/01/2018 - 18/02/2018 Το Πολιτιστικό Εργαστήρι έαρ συνεχίζοντας δυναμικά τις δράσεις του, οργανώνει σεμινάριο για παιδιά 8+ και εφήβους γύρω από τον θαυμαστό κόσμο του μεγάλου δραματουργού William Shakespeare, υπό τη...

15
Ιαν2018

Ο Πάνος Μπούσαλης στην Ανδρομέδα!

20/01/2018 Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Πάνος Μπούσαλης, έχοντας στις αποσκευές του σημαντικές στιγμές και συνεργασίες (Ξαρχάκος, Λεοντής, Φαραντούρη, Ιωαννίδης, Μικρούτσικο κ.α), έρχεται στα αγαπημένα του Τρίκαλα με τραγούδια δικά του (δίσκοι...

23
Ιαν2018

Κώστας Δριτσέλης Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας με έργα F. Tarrega

23/01/2018 Ο καθηγητής της Μουσικής Σχολής του Δήμου Καλαμπάκας, Κώστας Δριτσέλης θα ερμηνεύσει έργα του σπουδαίου ισπανού κιθαριστή και συνθέτη σε ένα και μοναδικό ρεσιτάλ. Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στη Μουσική...

25
Ιαν2018

Nicos Vox and the Note Hunters στην Ανδρομέδα!

25/01/2018 O NICOS VOX είναι ελληνοαμερικανός μουσικός/συνθέτης/ερμηνευτής γεννημένος στο Detroit/Michigan. To1996 δημιούργησε εκεί την δική του μπάντα, τους "sonic Vibe". Ερχόμενος στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια ως επισκέπτης, ξεκίνησε να γράφει...

26
Ιαν2018

Exarsis + Guests Live in Trikala

26/01/2018 Οι Αθηναίοι thrashers Exarsis λίγο μετά την περιοδεία τους με τους Nile και Terrorizer έρχονται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα για να παρουσιάσουν τον πολυσυζητημένο 4o δίσκο τους "New War...

27
Ιαν2018

Η ανάπτυξη των ακουστικών ικανοτήτων. Εισηγητής: Γιώργος Παππάς

27/01/2018 Η ανάπτυξη των ακουστικών ικανοτήτων, η καλλιέργεια του «εσωτερικού αυτιού» αποτελεί το βασικότερο εργαλείο για κάθε μαθητή που ασχολείται με οποιοδήποτε τομέα στη μουσική από τα πρώτα κιόλας βήματα.

02
Φεβ2018

Ο Μπάμπης Στόκας στην Ανδρομέδα!

2/02/2018 Ο Μπάμπης Στόκας με τις αγαπημένες επιτυχίες των Πυξ Λαξ αλλά και τα ολοκαίνουρια τραγούδια του ταξιδεύει και αυτό τον χειμώνα σε όλη την Ελλάδα.

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα
  • 1
  • 2

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ