Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

airbnb thessalias

Σημαντική αύξηση στο εισόδημα εκατοντάδων ιδιοκτητών σπιτιών στη Θεσσαλία παρέχει η γνωστή ιστοσελίδα εύρεσης καταλυμάτων Airbnb. Ολοένα και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια προσφέρουν τις ιδιοκτησίες τους προς ενοικίαση, καθώς η διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση παρέχει την δυνατότητα εύκολης εξεύρεσης πελατών και εγγυάται την καταβολή των χρημάτων πριν καν ακόμα φτάσουν οι ένοικοι στο σπίτι.

Εκτιμάται -χωρίς να υπολογίζονται τα νησιά των Σποράδων που διαθέτουν από μόνα τους τουλάχιστον 500 καταλύματα στην ιστοσελίδα της Airbnb - ότι στην ηπειρωτική Θεσσαλία τα διαθέσιμα σπίτια υπερβαίνουν τα 700.

Μια αναζήτηση στις αναρτήσεις του site εμφανίζει στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες 487  διαθέσιμα καταλύματα. Πιο αναλυτικά εντοπίζουμε 300 στον Βόλο, 92 στην Καρδίτσα, 60 στα Τρίκαλα και 35 στη Λάρισα.

Πέραν αυτών υπάρχουν βέβαια τουριστικές περιοχές όπως η Καλαμπάκα που διαθέτει από μόνη της 117 σπίτια λόγω του σημαντικού ταξιδιωτικού προορισμού των Μετεώρων.

Η ακριβής καταμέτρηση ανά περιοχή δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς καταγράφονται καταλύματα που λόγω γειτνίασης με κάποιον γνωστό προορισμό εμφανίζονται στους χάρτες περισσότερων από μίας περιοχές, όπως συμβαίνει π.χ. με κάποια σπίτια των Τρικάλων και της Καρδίτσας τα οποία βρίσκονται σχετικά κοντά στη λίμνη Πλαστήρα.

Η πληθώρα των επιλογών παρέχει τιμές για όλα τα γούστα. Μπορεί να βρει κανείς γκαρσονιέρα με 16 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε συνοικία της Λάρισας ή μια βίλα στη γύρω περιοχή με 300 ευρώ τη βραδιά, ανάλογα με τα βαλάντια και τις ανάγκες. Υπάρχουν δε και κάποιοι που διαθέτουν προς διαμονή τα σκάφη τους τα οποία βρίσκονται ελλιμενισμένα στην παραλία του Βόλου και μάλιστα διαθέτουν σημαντικές ανέσεις. Αρκεί βέβαια να αντέχεις  το…κούνημα.

Όμως όπου υπάρχει εισόδημα εμφανίζεται και η …Εφορία. Μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες σπιτιών που τα έδιναν για ενοικίαση μέσω Aibnb, περνούσαν κάτω από το ραντάρ των φορολογικών αρχών. Η νομοθεσία όμως άλλαξε και οι κάτοχοι είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το εισόδημα που λαμβάνουν αλλά και να ενημερώνουν την σχετική πλατφόρμα που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Ακόμα και έτσι θεωρείται βέβαιο ότι τα παρεχόμενα καταλύματα δεν πρόκειται να μειωθούν. Αντιθέτως αναμένεται αύξηση καθώς ολοένα και περισσότεροι ανακαλύπτουν τα οφέλη της οικονομίας του διαμοιρασμού η οποία όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της Αirbnb παρέχει ένα "εύκολο" εισόδημα και συμβάλει σημαντικά στα έσοδα των τοπικών οικονομιών.

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

14
Ιαν2018

Μύθι, Μύθι, Παραμύθι! - Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με τη Μαρία Κατσανούλη

14/01 - 04/02 - 11/03/2018 Τα παιδιά, αφού ακούσουν ένα μαγικό παραμύθι, ζωγραφίζουν κάτι από ότι αφουγκράστηκε η ψυχή τους παρακολουθώντας τα βήματα του ήρωα και η έκθεση των ζωγραφιών τους...

14
Ιαν2018

Σεμινάριο Shakespeare για παιδιά & εφήβους

14/01/2018 - 18/02/2018 Το Πολιτιστικό Εργαστήρι έαρ συνεχίζοντας δυναμικά τις δράσεις του, οργανώνει σεμινάριο για παιδιά 8+ και εφήβους γύρω από τον θαυμαστό κόσμο του μεγάλου δραματουργού William Shakespeare, υπό τη...

15
Ιαν2018

Ο Πάνος Μπούσαλης στην Ανδρομέδα!

20/01/2018 Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Πάνος Μπούσαλης, έχοντας στις αποσκευές του σημαντικές στιγμές και συνεργασίες (Ξαρχάκος, Λεοντής, Φαραντούρη, Ιωαννίδης, Μικρούτσικο κ.α), έρχεται στα αγαπημένα του Τρίκαλα με τραγούδια δικά του (δίσκοι...

23
Ιαν2018

Κώστας Δριτσέλης Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας με έργα F. Tarrega

23/01/2018 Ο καθηγητής της Μουσικής Σχολής του Δήμου Καλαμπάκας, Κώστας Δριτσέλης θα ερμηνεύσει έργα του σπουδαίου ισπανού κιθαριστή και συνθέτη σε ένα και μοναδικό ρεσιτάλ. Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στη Μουσική...

25
Ιαν2018

Nicos Vox and the Note Hunters στην Ανδρομέδα!

25/01/2018 O NICOS VOX είναι ελληνοαμερικανός μουσικός/συνθέτης/ερμηνευτής γεννημένος στο Detroit/Michigan. To1996 δημιούργησε εκεί την δική του μπάντα, τους "sonic Vibe". Ερχόμενος στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια ως επισκέπτης, ξεκίνησε να γράφει...

26
Ιαν2018

Exarsis + Guests Live in Trikala

26/01/2018 Οι Αθηναίοι thrashers Exarsis λίγο μετά την περιοδεία τους με τους Nile και Terrorizer έρχονται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα για να παρουσιάσουν τον πολυσυζητημένο 4o δίσκο τους "New War...

27
Ιαν2018

Η ανάπτυξη των ακουστικών ικανοτήτων. Εισηγητής: Γιώργος Παππάς

27/01/2018 Η ανάπτυξη των ακουστικών ικανοτήτων, η καλλιέργεια του «εσωτερικού αυτιού» αποτελεί το βασικότερο εργαλείο για κάθε μαθητή που ασχολείται με οποιοδήποτε τομέα στη μουσική από τα πρώτα κιόλας βήματα.

02
Φεβ2018

Ο Μπάμπης Στόκας στην Ανδρομέδα!

2/02/2018 Ο Μπάμπης Στόκας με τις αγαπημένες επιτυχίες των Πυξ Λαξ αλλά και τα ολοκαίνουρια τραγούδια του ταξιδεύει και αυτό τον χειμώνα σε όλη την Ελλάδα.

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα
  • 1
  • 2

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ