Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

syntaxi

«Ξεπαγώνουν» χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις, εφάπαξ και μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων που αποχώρησαν μετά το νόμο Κατρούγκαλου, μετά τη χθεσινή ΚΥΑ που υπογράφουν ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο Τάσος Πετρόπουλος και η οποία καθορίζει τις αποδοχές που «μετράνε» για τον υπολογισμό της εκάστοτε παροχής.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού «δείχνει» περικοπές στις συντάξεις των πρώην ασφαλισμένων του Δημοσίου, με μεγάλους χαμένους τους ένστολους, τα ειδικά μισθολόγια, τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους πανεπιστημιακούς κ.α.

Με την χθεσινή εγκύκλιο οριστικοποιούνται με λεπτομέρεια οι αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και μερισμάτων ΜΤΠΥ.

Συγκεκριμένα, ως συντάξιμες αποδοχές νοούνται οι αποδοχές, επί των οποίων υπολογίστηκαν οι κατά περίπτωση προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές κύριας σύνταξης, επικουρικής, πρόνοιας και Μετοχικού Ταμείου, καθώς και το επίδομα χρόνου υπηρεσίας.

Η διαδικασία προβλέπεται την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του Δελτίου Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) που λειτουργεί εν είδει ΑΠΔ των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, η αναζήτηση των απαραίτητων στοιχείων θα πραγματοποιηθεί με ενιαίο τρόπο και για τους τρεις εμπλεκόμενους φορείς δηλαδή τον ΕΦΚΑ–ΓΛΚ, το ΕΤΕΑΕΠ και το ΜΤΠΥ.

Ασκούνται πιέσεις

Ταυτόχρονα η Απόφαση αποτυπώνει την πίεση που έχει ασκηθεί στην Κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τη δέσμευσή της ως προς την παραγωγή κύριων και επικουρικών συντάξεων με το Νόμο Κατρούγκαλου.

Ειδικότερα περιγράφεται πως η όλη διαδικασία πρέπει να «τρέξει» με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς το καλοκαίρι του 2018 λήγει το πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου (κύριων συντάξεων και εφάπαξ παροχών) με κονδύλια του ESM. Επομένως μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει η χώρα μας να έχει απορροφήσει τα κονδύλια που διατίθενται για να εκδώσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις, αλλιώς θα κληθεί να τα επιστρέψει.

«Προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα τα εκκρεμή αιτήματα για σύνταξη, μέρισμα και εφάπαξ των ασφαλισμένων, οι οποίοι έχουν ήδη αποχωρήσει και για τους οποίους έχουν οριστικοποιηθεί τα ΔΑΥΚ, είναι επιτακτική ανάγκη όπως αποσταλούν συμπληρωματικά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

24
Φεβ2018

Ενδυναμώνοντας το εσωτερικό κίνητρο του παιδιού

24/02/2018 «Ενδυναμώνοντας το εσωτερικό κίνητρο του παιδιού». Αξιοποιώντας την Θετική Διαπαιδαγώγηση στη σχέση με το παιδί μου. Κύκλος ομαδικών συναντήσεων Attachment Parenting για γονείς.

24
Φεβ2018

Συνάντηση με τον Ισίδωρο Ζουργό στα Τρίκαλα

24/02/2018 Το Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι Εκδόσεις Πατάκη Εκδόσεις Πατάκη - Patakis Publishers σας προσκαλούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη (Κέντρο Έρευνας - Μουσείο Τσιτσάνη)...

24
Φεβ2018

Δερμιτάσογλου & Μεργιαλής live στο Rock 'n' Rolla

24/02/2018 Ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες ανταμώνουν επί σκηνής το Σάββατο 24/02 στα Τρίκαλα (στο Rock 'n' Rolla cocktail bar), σε μία παράσταση με 2...

24
Φεβ2018

Καραμπέρης band - Βαλιάκας και Ιδανικοί στην Ανδρομέδα

24/02/2018 Δυο ελληνόφωνα μουσικά συγκροτήματα οι Χάρης Καραμπέρης band και οι Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί θα εμφανιστούν στη σκηνή της Ανδρομέδας μουσικό στέκι στα Τρίκαλα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα...

01
Μαρ2018

Σταρόβας - Παναγιωτόπουλος στην Ανδρομέδα!

01/03/2018 Δύο ιερά τέρατα (έστω, απλώς τέρατα!) του παγκοσμίου χιούμορ συναντιούνται στη σκηνή. Κάνουν DJ set, stand up comedy (είχαμε και στο χωριό μας τέτοια!), διηγούνται ιστορίες, τραγουδούν, παίζουν με το...

02
Μαρ2018

Χρήστος Θηβαίος - Μαρία Παπαγεωργίου στην Ανδρομέδα

02/03/2018 Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, σε ένα πραγματικά κοινό πρόγραμμα με σκηνές από το παρελθόν και το...

11
Μαρ2018

Chronosphere / Riffobia / Oletir στην Ανδρομέδα

11/03/2018 CHRONOSPHERE : Μετά την κυκλοφορία του 3ου τους album “Red N’ Roll”, και ύστερα από 2 ευρωπαϊκές περιοδείες και εμφανίσεις σε Ιαπωνία / Τουρκία, οι αθηναίοι thrashers επισκέπτονται τα Τρίκαλα,...

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα
  • 1
  • 2

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ