Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

epityxhmenoi hgetes

«Το άρχειν ήδιστον» δηλαδή «το να ασκείς εξουσία είναι υπέρτατη ευχαρίστηση», είχε πει ο Αριστοτέλης στην αρχαιότητα αναφερόμενος στο θέμα της ηγεσίας.  Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καθένας από εμάς έχει βιώσει ή ονειρεύεται να βιώσει αυτή την ευχαρίστηση. Υπάρχουν όμως και κάποιοι ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να βιώνουν διαρκώς αυτήν την  ευχαρίστηση και δεν είναι άλλοι από αυτούς που αποκαλούμε πραγματικούς ηγέτες.

Τέτοιους ηγέτες συναντούμε σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, πολιτική, αθλητισμό, τέχνες, στρατηγική κλπ. Από όποιον τομέα όμως και να προέρχονται, έχουν όλοι 3 χαρακτηριστικά γνωρίσματα εξαιτίας των οποίων κατάφεραν να επιτύχουν και να καθιερωθούν ως ηγέτες:

Όραμα

Όραμα είναι η ικανότητα ενός ανθρώπου να βλέπει με τα μάτια του μυαλού του αυτά που τα μάτια των άλλων δε βλέπουν ακόμη. Ο επιτυχημένος ηγέτης μπορεί και βλέπει στους ανθρώπους, στην ομάδα, στην επιχείρηση, στο έθνος, στην τέχνη του, αυτό που οι άλλοι δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει. Το όραμα είναι αυτό που επεκτείνει την χωρητικότητα του μυαλού δίνοντάς του τη δυνατότητα να συλλάβει και να δημιουργήσει το καινούργιο και το διαφορετικό.

Πειθαρχία

«Πειθαρχία είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει κάποιος για να μετατρέψει το όραμα σε πραγματικότητα» αναφέρει ο Steven R. Covey στο βιβλίο του «Η 8η συνήθεια – Από την αποτελεσματικότητα στο μεγαλείο». Όραμα για κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο έχουν όλοι. Αυτό που έχουν όμως παραπάνω οι μεγάλοι ηγέτες είναι η πειθαρχία. Πειθαρχία να κάνουν αυτό που πρέπει, όταν πρέπει και όχι όταν έχουν όρεξη ή όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Πάθος

Πάθος είναι αυτή η διακαής εσωτερική επιθυμία να επιτύχεις τους στόχους και να πραγματοποιήσεις το όραμα σου. Είναι αυτό που σε κρατάει όρθιο και σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις, όταν όλα γύρω σου, σου δείχνουν το αντίθετο. Πάνω στο πάθος θεμελιώνεται η πειθαρχία για την υλοποίηση του οράματος.

Υπάρχει όμως και μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους επιτυχημένους ηγέτες. Υπάρχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί δραματικά την επίδραση που έχει η επιτυχία του ηγέτη στον υπόλοιπο κόσμο. Και αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από τη συνείδηση.

Η συνείδηση του ηγέτη καθορίζει, εάν η υλοποίηση του οράματός του, θα έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα. Η συνείδηση καθοδηγεί το όραμα, την πειθαρχία και το πάθος του ηγέτη, έτσι ώστε το όνομά του, είτε να γραφτεί με χρυσά γράμματα στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας, είτε να καταχωνιαστεί στα μπαούλα των πιο μαύρων περιόδων του ανθρώπινου γένους.

Όραμα, πειθαρχία και πάθος είχαν τόσο ο Γκάντι όσο και ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο ένας όμως δημιούργησε ένα νέο έθνος χωρίς να έχει καμία εξουσία και χωρίς τη χρήση βίας, ενώ ο άλλος σημάδεψε ανεξίτηλα το ρου της σύγχρονης ιστορίας με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.

Όραμα, πειθαρχία και πάθος έχουν όλοι οι επιτυχημένοι ηγέτες. Αυτό όμως που διαφοροποιεί το πρόσημο της επίδρασης μιας ηγεσίας είναι η συνείδηση.

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

23
Μαρ2018

ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ Live στα Τρίκαλα

23/03/2018 ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΤΟ ΤΕΛΟΣ TOUR 2018Λίγο πριν το official release του νέου δίσκου τους, οι ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ ξεκινάνε το "Μετά Απ΄ το Τέλος Tour" για να παρουσιάσουν...

24
Μαρ2018

Ο Διονύσης Τσακνής στην Ανδρομέδα!

24/03/2018 Μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής από τα μουσικά δρώμενα, ο Διονύσης Τσακνής ξεκινά τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις του! Επόμενος σταθμός είναι η μουσική σκηνή Ανδρομέδα στα Τρίκαλα!

30
Μαρ2018

Σε Δρόμους Λαϊκούς στην Ανδρομέδα!

30/03/2018 Οι ερμηνευτές Γιώργος Μπαμπαλιάρης, Δημήτρης Παδιός και Πόπη Σφήνα παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στους μοναδικούς δεξιοτέχνες και κορυφαίους λαϊκούς συνθέτες Χρήστο Νικολόπουλο και Τάκη Σούκα.

31
Μαρ2018

Η Κωνσταντίνα Πάλλα στην Ανδρομέδα!

31/03/2018 Η νέα Τρικαλινή τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα ζωντανά στην Ανδρομέδα, σε ένα πρόγραμμα με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια και φυσικά με τις δικές της δημιουργίες από το δίσκο της "Όνειρα" που...

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα
  • 1
  • 2

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ