Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

diadiktyakh stratigikh marketing

Σε κάθε δραστηριότητα της επιχείρησής σας υπάρχουν ενδείξεις ότι βαδίζετε στο σωστό δρόμο. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικτυακή σας στρατηγική marketing. Παρατηρώντας και ελέγχοντάς τις ενδείξεις αυτές ανά τακτά χρονικά διαστήματα είστε ήσυχοι ότι βρίσκεστε σε σωστή πορεία. Ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, όλα είναι μετρήσιμα. Και εσείς μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να γνωρίζετε για το κατά πόσο οι ενέργειες marketing που ακολουθείτε θα έχουν επιτυχία.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία στο διαδίκτυο και το καθένα από αυτά έχει και τις δικές του ενδείξεις. Η ιστοσελίδα σας, το blog σας, το email marketing που κάνετε, το περιεχόμενο που δημοσιεύετε, τα social media και ούτω καθεξής, συνιστούν τα αλληλοσυμπληρούμενα μέρη της συνολικής σας στρατηγικής. Και πρέπει να λειτουργούν το καθένα ξεχωριστά, αποδοτικά και αποτελεσματικά.   

Εμείς, από την πλευρά μας, σε αυτή τη συμβουλή, θα σας αναφέρουμε 18 ενδείξεις τις οποίες εσείς είτε ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης είτε ως υπεύθυνος marketing θα πρέπει να προσέχετε συχνά και να διορθώνετε όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι ενδείξεις που χτυπάνε «καμπανάκι» και «φωνάζουν» όταν δεν είστε στη σωστή πορεία.

 1. Η ιστοσελίδα σας ή το εταιρικό σας blog δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναζήτησης για τις βασικές λέξεις κλειδιά. Δεν θα μπορούσαμε εξάλλου να ξεκινήσουμε με οτιδήποτε άλλο. Ο πιο σημαντικός παράγοντας στο διαδίκτυο. Όσο δεν βρίσκεται ψηλά, δεν σας βρίσκουν οι υποψήφιοι πελάτες σας στο διαδίκτυο.
 2. Ή κι αντίθετα, η ιστοσελίδα ή το blog σας έχουν αρκετές επισκέψεις αλλά αυτές δεν μετατρέπονται σε πελάτες.
 3. Οι σελίδες στην ιστοσελίδα σας έχουν υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης. Δηλαδή, οι επισκέπτες μπαίνουν στην ιστοσελίδα σας και φεύγουν γρήγορα δίχως να παραμείνουν εκεί. Δεν το θέλετε.
 4. Η ιστοσελίδα σας δεν κρατάει στοιχεία των επισκεπτών της. Αυτό προκαλείται είτε επειδή δεν υπάρχουν φόρμες συλλογής στοιχείων είτε ακόμη κι αν υπάρχουν, οι επισκέπτες δεν τις συμπληρώνουν για δικούς τους λόγους, όπως για παράδειγμα έλλειψη εμπιστοσύνης κ.λπ.
 5. Δεν ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο με αποτέλεσμα να μην τους παρακινείτε να ξαναεπισκεφθούν την ιστοσελίδα ή το blog σας.
 6. Δεν υπάρχουν σχόλια στο περιεχόμενο που ανεβάζετε στο blog σας ή στα social media.
 7. Δεν αυξάνονται τα άτομα που εγγράφονται για να λαμβάνουν τo newsletter σας.
 8. Σε συνέχεια του σημείου 7, όταν κάνετε αποστολή του newsletter σας, παρατηρείτε ότι αυξάνεται ο αριθμός αυτών που διαγράφονται.
 9. Το ποσοστό ανοίγματος των email που στέλνετε παραμένει σε χαμηλό επίπεδο.
 10. H ιστοσελίδα σας δεν συνδέεται με άλλες ιστοσελίδες ή το προφίλ των συνδέσμων αυτών είναι από ιστοσελίδες που δεν δίνουν κύρος σε αυτά.
 11. Στα social media δενέχετεαρκετά likes, followers, κ.λπ.
 12. Χρησιμοποιείτε τα social media κάνοντας μονόδρομη επικοινωνία.
 13. Δεν δημοσιεύετε καθημερινά ποιοτικό περιεχόμενο στα social media.
 14. Και σε συνέχεια του 11, ενώ έχετε αρκετά likes κ.λπ. αυτά δεν μετατρέπονται σε πωλήσεις.
 15. Δεν γνωρίζετε πού συχνάζει διαδικτυακά το υποψήφιο πελατολόγιό σας.
 16. Η ιστοσελίδα σας αναφέρεται στο ποια είναι η επιχείρησή σας και τι προϊόντα ή υπηρεσίες παραδίδει και δεν αναφέρει πουθενά στα οφέλη που θα κερδίσει ο πελάτης αν συνεργαστεί μαζί σας.
 17. Ξοδεύετε χρήματα κάνοντας διαφημίσεις στη Google αλλά δεν έχετε τις πωλήσεις που θα θέλατε.
 18. Η ιστοσελίδα σας δεν είναι φιλική προς τα κινητά.

Υπάρχουν και άλλες ενδείξεις για τις οποίες θέλετε να είστε ενήμεροι. Οι παραπάνω είναι κατά τη γνώμη μας οι πιο βασικές. Να θυμάστε ότι η στρατηγική του inbound marketing που ακολουθείτε δεν αποτελείται από διαφορετικές και μεμονωμένες τακτικές marketing στο διαδίκτυο. Ό,τι κάνετε στο διαδίκτυο μπορεί να μετρηθεί και να συγκριθεί. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή που δεν περισσεύουν χρήματα για να διατίθενται δεξιά κι αριστερά σε «έξυπνες» ιδέες προσέλκυσης υποψήφιων πελατών.

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

23
Μαρ2018

ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ Live στα Τρίκαλα

23/03/2018 ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΤΟ ΤΕΛΟΣ TOUR 2018Λίγο πριν το official release του νέου δίσκου τους, οι ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ ξεκινάνε το "Μετά Απ΄ το Τέλος Tour" για να παρουσιάσουν...

24
Μαρ2018

Ο Διονύσης Τσακνής στην Ανδρομέδα!

24/03/2018 Μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής από τα μουσικά δρώμενα, ο Διονύσης Τσακνής ξεκινά τις ανοιξιάτικες εμφανίσεις του! Επόμενος σταθμός είναι η μουσική σκηνή Ανδρομέδα στα Τρίκαλα!

30
Μαρ2018

Σε Δρόμους Λαϊκούς στην Ανδρομέδα!

30/03/2018 Οι ερμηνευτές Γιώργος Μπαμπαλιάρης, Δημήτρης Παδιός και Πόπη Σφήνα παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στους μοναδικούς δεξιοτέχνες και κορυφαίους λαϊκούς συνθέτες Χρήστο Νικολόπουλο και Τάκη Σούκα.

31
Μαρ2018

Η Κωνσταντίνα Πάλλα στην Ανδρομέδα!

31/03/2018 Η νέα Τρικαλινή τραγουδοποιός Κωνσταντίνα Πάλλα ζωντανά στην Ανδρομέδα, σε ένα πρόγραμμα με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια και φυσικά με τις δικές της δημιουργίες από το δίσκο της "Όνειρα" που...

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα
 • 1
 • 2

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ