Καλώς ήρθατε στο blog του 24310.gr

Είναι ευρέως γνωστό το μοντέλο παρακίνησης «Μαστίγιο και Καρότο» που χρησιμοποιούσαν παλιότερα οι επιχειρήσεις για να αυξήσουν την απόδοση των υπαλλήλων τους. Μήπως όμως αυτό το μοντέλο είναι πλέον απαρχαιωμένο; 9+1 Έλληνες Μάνατζερ δίνουν λοιπόν την άποψή τους.

Νάντια Κιάμου, Human Resources Manager Greece, Mondelēz.

Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μοντέλα παρακίνησης ακριβώς γιατί για όλους τους ανθρώπους η σημασία της παρακίνησης δεν καθορίζεται από τις ίδιες παραμέτρους. Οπότε για να μπορεί να αξιολογήσει κάποιος τι λειτουργεί για κάθε εργαζόμενο σαν κινητήρια δύναμη πρέπει να τον γνωρίζει πολύ καλά σαν προσωπικότητα. Σαν κίνητρο για ένα εργαζόμενο μπορεί να είναι για παράδειγμα το να νοιώθει ότι συμμετέχει σε κάτι που έχει σημασία, ότι έχει τη δύναμη να λαμβάνει αποφάσεις και να επηρεάζει καταστάσεις, ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια του αλλά και ότι ανταμείβεται, ότι εξελίσσεται  μέσα στον οργανισμό, το αίσθημα του ότι είναι ότι είναι μέλος μιας ομάδας και ότι ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται σαν οντότητα.

Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς.

Ακούγεται παλιομοδίτικη ως έκφραση, και εν μέρει υποτιμητική καθώς αναφέρεται στον τρόπο που κινητοποιείται ένα ζώο αλλά νομίζω ότι κατανοούμε την ουσία της. Πιστεύω πολύ στην κινητοποίηση που προσφέρει στον άνθρωπο η ανάθεση έργων, ευθυνών, αρμοδιοτήτων και ρόλων που τον σπρώχνουν έξω από το λεγόμενο comfort zone, όπως επίσης και στη δύναμη της αναγνώρισης και της ανταμοιβής.

Σοφία Τσιούτρα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού (Group HR Manager), ομίλου ξενοδοχείων Maris Hotels.

Πρόκειται για ένα μοντέλο παρακίνησης παρωχημένης φιλοσοφίας, που στηρίζεται στις υλικές απολαβές και τις τιμωρίες, συνεπώς προσεγγίζει τον ανθρώπινο παράγοντα, τις ανάγκες και τα κίνητρά του στην εργασία υπεραπλουστευμένα. Γνωρίζουμε πια καλά ότι υλικές απολαβές, όπως ο μισθός και τα bonus, έχουν περιορισμένη, σε βάθος και διάρκεια, θετική επίδραση στη ψυχολογία και την απόδοσή μας. Αντίστοιχα, ο φόβος της τιμωρίας, όπως η απόλυση, έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην ψυχολογία και την απόδοσή μας. Για να κινητοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης οφείλουμε να υιοθετήσουμε σύγχρονα μοντέλα παρακίνησης ‘ποντάροντας’ σε κίνητρα όπως η αναγνώριση, η ενδυνάμωση, η εμπιστοσύνη και η αυτό-εκπλήρωση. 

Νάσια Σκούντζου, HR Manager της Data Communication.

To μοντέλο «μαστίγιο & καρότο» θεωρώ ότι δε μας ταιριάζει και δε νομίζω ότι είναι πλέον η λύση για παρακίνηση και δέσμευση των εργαζομένων.

Αντίθετα, η παρακίνηση επιτυγχάνεται μέσα από την επιβράβευση και την αναγνώριση του τι είναι σημαντικό και τι κινητοποιεί τον κάθε εργαζόμενο. Στην Data Communication πιστεύουμε ότι η παρακίνηση των ανθρώπων μας επιτυγχάνεται μέσα από τη δυνατότητα διαρκούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων που τους παρέχουμε και μέσα από την ενασχόληση τους σε νέα προκλητικά έργα, τα οποία δίνουν ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης.

Μαρία Καφεντζή, Human Resources Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

To συγκεκριμένο μοντέλο παρακίνησης είναι ένα παραδοσιακό μοντέλο το οποίο ήταν πιο αποτελεσματικό στο παρελθόν. Σήμερα θεωρώ πως υπερισχύουν περισσότερο σύγχρονα μοντέλα παρακίνησης που βασίζονται στην αυθεντική και ειλικρινή συζήτηση ανάμεσα σε ένα υφιστάμενο και ένα προϊστάμενο. Οι εργαζόμενοι παρακινούνται περισσότερο όταν γνωρίζουν τη σημαντικότητα της θέσης του σε έναν οργανισμό και πώς αυτή σχετίζεται με την επίτευξη του οράματος της εταιρείας, όταν αναγνωρίζεται και εκτιμάται η συνεισφορά τους και όταν λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να φέρουν εις πέρας τις αρμοδιότητές τους.

Ελένη Μαντζικοπούλου, Υποδιευθύντρια, Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, KPMG.

Δεν με εκφράζει καθόλου αυτός ο τρόπος, ποτέ δεν τον καταλάβαινα, εκφράζει μάλλον ανωριμότητα και ανασφάλεια του όποιου manager την εφαρμόζει. Οφείλουμε να καθοδηγούμε, να εκπαιδεύουμε τις ομάδες μας να πετύχουν τα αποτελέσματα, να θέτουμε τους στόχους μέσα από διαδικασίες που μας εξελίσσουν, όχι μόνο ως επαγγελματίες, αλλά κυρίως ως άτομα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνουμε καθημερινά. Η τακτική «μαστίγιο και καρότο», δεν χτίζει σχέσεις αλληλοσεβασμού και έμπνευσης, και σίγουρα δεν «χτίζει» δυνατές ομάδες.

Ελένη Ασβεστά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου KLEEMANN.

Το «Μαστίγιο και Καρότο» εκτιμώ ότι είναι ένα υπερεκτιμημένο και παρωχημένο μοντέλο παρακίνησης.

Χρήστος Μανιατόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής της ICTS HELLAS.

Για την φύση της εργασίας στον 21ο αιώνα θεωρείται ένα παρωχημένο μοντέλο. Εμείς στην ICTS προσανατολίζουμε την ομάδα μας να δώσει τον καλύτερο της εαυτό πρωτίστως μέσα από την εσωτερική παρακίνηση.

Αντώνης Παπαχρίστου, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Housemarket AE (IKEA Franchisee για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία).

Το παραπάνω μοντέλο, το οποίο λειτούργησε κατά κόρον τις προηγούμενες δεκαετίες, θεωρώ ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και εδώ τίθεται το ερώτημα του πώς μπορούμε να παρακινήσουμε τους ανθρώπους μας, προκειμένου να ενισχύσουμε τη δέσμευση του, να αισθανθεί κοινωνός της στρατηγικής της εταιρείας, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις τις εποχής. Μέσω της ενδυνάμωσης και της ανάπτυξης, τα οποία ολοκληρώνουν το άτομο ως επαγγελματία.

Ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους μας προσφέροντας τους ένα περιβάλλον στο οποίο νοιώθουν σημαντικοί και αποδεκτοί χωρίς να κυριαρχεί το αίσθημα του φόβου. Ταυτόχρονα, τους προσφέρουμε τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Καλό είναι να μην ξεχνάμε, ότι η ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων μας είναι επένδυση για το μέλλον.

Τόνια Μαύρου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Leroy Merlin.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι κινητοποιούνται από οικονομική αναγνώριση, το γνωστό ως «Μαστίγιο και Καρότο» ή τουλάχιστον είναι βραχυπρόθεσμο. Οι άνθρωποι κινητοποιούνται από τη συνεχή ανάπτυξη και το καλό εργασιακό κλίμα.

Το διαβάσαμε εδώ!

Κατηγορίες

Περισσότερες από 500 κατηγορίες επαγγελμάτων.

Επαγγελματίες

Πάνω από 7.000 επαγγελματίες καταχωρημένοι.

Τοποθεσίες

Σε περισσότερες από 120 περιοχές του Ν. Τρικάλων και άλλων περιοχών.

Χρήσιμα

Χρήσιμες πληροφορίες και σύνδεσμοι για ότι χρειαστείτε.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

17
Ιουν2018

Έχετε ζωγραφίσει ποτέ τη φωνή;

17 - 18 - 19/06/2018 Το Eye's Walk Festival και ο Δήμος Τρικκαίων γιορτάζουν μαζί τη Χρονιά Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 στις 17, 18, 19 Ιουνίου.

17
Ιουν2018

Εβδομάδα Μουσικής & Τέχνης Τρίκαλα 2018

19-25/06/2018 Καλώς ορίσατε στην εβδομάδα μουσικής και τέχνης 2018 που θα διεξαχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης μας την περίοδο από 19 έως 25 Ιουνίου. Μια μουσική διαδρομή στην πόλη, με...

19
Ιουν2018

Η Νάνα Σιμόπουλος στην Ανδρομέδα

19/06/2018 Με αφορμή την 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής η Ανδρομέδα με υπερηφάνεια φιλοξενεί τη Νάνα Σιμόπουλος. Η Νάνα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, είναι μια αναγνωρισμένη μουσικός με παγκόσμια...

20
Ιουν2018

Η Ματούλα στα Τρίκαλα - Εβδομάδα Μουσικής 2018

20/06/2018 Στη γωνιά του Μουσείου Τσιτσάνη και στο φανταστικό τεταρτημόριο της μνήμης του πόθου και της θάλασσας, η Ματούλα Ζαμάνη, η πέρδικα των Τρικάλων, έρχεται από τους Αμοργιανούς βράχους με καινούρια...

24
Ιουν2018

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Καλαμπάκα

24/06/2018 Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και φέτος το καλοκαίρι σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Υπέροχες συναυλίες γεμάτες με όλα όσα θέλουμε από την Ελεωνόρα. Ένταση, πάθος, τραγούδι,...

25
Ιουν2018

Ταφ Λάθος στην Ανδρομέδα

25/06/2018 o ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της εγχώριας Hip-Hop σκηνής, ιδρυτής της Bashment Records και μέλος των ιστορικών Ψυχόδραμα 07, πρόκειται ν’ αναβιώσει όλες τις μοναδικές στιγμές...

29
Ιουν2018

Παντελής Θαλασσινός & Βασίλης Σκουλάς στην Καλαμπάκα

29/06/2018 «Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι… Βασίλης Σκουλάς-Παντελής Θαλασσινός» Μια μοναδική μουσική συνάντηση των δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών, μια ξεχωριστή σύμπραξη μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους,...

05
Ιουλ2018

Γιάννης Ζουγανέλης - Γιώτα Γιάννα - Διονύσης Τσακνής στην Καλαμπάκα

05/07/2018 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, Η ΓΙΩΤΑ ΓΑΝΝΑ KAI TA «ΦΡOYTA EΠOXHΣ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ 1ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΤΕΩΡΩΝ - ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 21:30 - SPECIAL...

07
Ιουλ2018

Στέλιος Βαμβακάρης- Γεράσιμος Ανδρεάτος - Άννα Μπιθικώτση στην Καλαμπάκα

07/07/2018 «Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης … ο ρεμπέτης και ο σερ» ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ. Το Σάββατο 7 Ιουλίου στον αύλειο χώρο ΚΕΓΕ της Καλαμπάκας, ώρα έναρξης 9:30...

13
Ιουλ2018

Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην Καλαμπάκα

13/07/2018 Ο πολυαγαπημένος Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα κλείσει το φετινό Μουσικό Φεστιβάλ Μετεώρων με μία ανεπανάληπτη συναυλία στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας! Την Παρασκευή 13 Ιουλίου στον αύλειο χώρο ΚΕΓΕ της Καλαμπάκας. Ώρα...

«
»

Προσφορές & Εκπτώσεις στην πόλη μας!

Επωφεληθείτε των προσφορών & στηρίξτε τις τοπικές αγορές & τα τοπικά προϊόντα του Νομού μας…

περισσότερα
  • 1
  • 2

Βρείτε μας

Follow on:

    

Επικοινωνία

Για οτιδήποτε χρειαστείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
  info (@) 24310.gr
  24310 33733
  24310 33338
  ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ / Τ.Κ. 42 100 / ΤΡΙΚΑΛΑ